Powered By

Free XML Skins for Blogger

Powered by Blogger

Sunday, January 24, 2010

~seminggu berlalu~

assalamualaikum...

alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar..seminggu sudah berlalu proses pendaftaran modul,muet dan segalanya..kini aku kembali bergelar pelajar..menjalankan amanah yang di berikan untuk berjaya dan terus berjaya di dunia dan akhirat..sem ni aku di semesta akhir dan banyak perkara yang perlu di tempuh..tu lah yang dinamakan pelajar..begitu juga dengan tugas kita sebagai khalifah di bumi allah ini..sentiasa melakukan segala suruhan yang di tetapkan dan meninggalkan segala larangan agar kita sentiasa dalam keredhaannya..tabah hadapi segala dugaan serta ujian yang Dia berikan pada setiap hambaNya..

Sabda Rasulullah s.a.w.:

Bermaksud:
Rebutlah lima perkara sebelum tiba lima perkara: Ketika muda sebelum tua, ketika sihat sebelum sakit, ketika kaya sebelum miskin, ketika hidup sebelum mati dan ketika masa lapang sebelum masa sibuk.

(Riwayat al-Hakim)

tugas aku sebagai seorang remaja yang ke arah dewasa serta sebagai anak kepada kedua ibu bapa dan yang penting sebagai hamba allah yang ingin mencari redha serta cintaNya..Aku seorang islam dan muslimah yang sedang berupaya memenuhi masa muda ini dengan menguatkan jalinan hubungan ku dengan Allah, melawan hawa nafsu dan berusaha mendalami serta menghayati Islam dengan kefahaman yang sebenar agar mudah meneruskan cabaran kehidupan tanpa berasa lemah atau kecewa.

Aku tidak mahu memenuhi masa mudaku ini dengan perkara yang tidak bermanfaat, aku cuba melakukan segala perintahNya..aku masih mencari keredhaan dan cintaNya..YA!! aku mencari cintaNya..cintaNya yang ku damba..moga aku terus istiqomah dalam perkara ini..

alhamdulillah allah masih memberi hidayah kepada ku walaupun aku selalu alpa dan leka dalam melaksanakan perintahnya..ampuni aku ya allah..seminggu yang berlalu itu telah mengajar aku banyak perkara dalam kehidupan ini..syukur kepadaMu...moga hari-hari yang mendatang akan dapat ku tempuhi dengan hati yang tenang..ameen..