Powered By

Free XML Skins for Blogger

Powered by Blogger

Tuesday, December 15, 2009

~D.U.I.T~

salam...

alhamdulillah..akhirnya semua dah selesai....ha??dah selesai???belum selesai sebenarnya..banyak lagi yang perlu di hadapi..hadapilah dengan tabah wahai diri...

segala kesyukuran aku serahkan padaMu ya ALLAH..kau permudahkan segala pergerakan ku..melewati batas-batas waktu yang ada untuk ku susuri dengan penuh rintangan,onak duri dan ranjau yang berliku..aku bersyukur kerana masih mampu berdiri walaupun dugaan datang melanda..

hari ni last paper untuk sem 5 Diploma Kejururuteraan Elektronik (komputer) E41621-sistem aplikasi&komputer...soalan yang agak mencabar minta bagi aku yang kurang nak baca buku lantaran penyakit M menguasai diri..tapi ku gagahkan diri untuk terus berjaya..cewah..alhamdulillah..segalanya di permudahkan..ilham datang mencurah-curah walaupun aku tak tahu jawapan dia..hehehe..xpe..kata lect janji tulis..jgn biarkan kertas itu bersih tanpa bertulis..heheh..walaupun soalan itu mencabar..aku tetap akhirkan dengan alhamdulillah sewaktu nak tinggal kan dewan pepriksaan..

yang penting doa,usaha,ikhtiar dan tawakal..ya..akhir sekali adalah tawakal kepada allah setelah kita berusaha..dan saat yang paling mendebarkan ialah nak tunggu result keluar pula..huhuhu..

setelah pulang kerumah..fikiran ku ligat mencari motor untuk ku pinjam..ada hajat yang ingin aku laksanakan..hajat? hajat apakah itu?

alhamdulillah,akhirnya aku dapat pinjam motor dari kawan sekampung..dok sebelah umah je..terima kasih kawan,bagi aku pinjam motor..minyak pun aku dah isi full untuk ko..heheh..

lewat aku bertolak dan agak lewat juga aku sampai untuk bertemu dengan Umi Nita (naqibah ku)..alhamdulillah kami di pertemukan lagi dalam pertemuan yang agak singkat..memang niat untuk ku bertemu sebelum aku cuti dan sebelum dia pindah...sekali lagi hajat ku tercapai..

agak sedih dengan kehilangan sorang insan yang baru aku kenali dan bersua hanya beberapa ketika..walaupun hanya baru tapi banyak yang aku pelajari..biar lah rahsia..hahah..tapi syukur dia atas pertemuan ini...moga kita bertemu dia pertemuan yang insyaallah tak si sangka mungkin..

lupa pula aku nak bawa kamera untuk gambar kenangan..lepas ni entah bila kan bertemu lagi..insyaallah moga ada lagi pertemuan ini...pasti aku akan merindu saat itu..sungguh tidak tergambar kesedihan di hati..hanya tuhan yang tahu...

No comments: